Konečne sloboda

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Freudove lízatko

Pozastavila som sa opäť nad vcelku bezvýznamným textíkom, ktorý mi vnukol predstavu, že som iba zhlukom biologických inštinktov, v tomto prípade akýmsi Freudovým lízatkom.

 

. Čo všetko len neriešil ujo Freud. Jeho základným pracovným nástrojom bola pohovka a na nej nejaká polozrúcaná existencia dúfajúca, že jej urobí zo života rajskú záhradu pomocou inovatívnej metódy psychoanalýzy.

 Táto Freudova zložitá myšlienková konštrukcia ovšem vykazuje niektoré neobvyklé a na prvé počutie pre mňa nestráviteľné vlastnosti.

Quote: “ ide o anomáliu, ktorá sa vyvinula zo slastného pocitu dieťaťa pri dojčení a prijímanie rozkoše ústami považoval za nedokončený  vývoj, ktorý by mal počas dospievania zmiznúť.“koniec citátu.

     Považujem za nepatrične  nelogické, že v 21. storočí sa dokáže niekto v oficiálnom médiu odvolať vo veci na pána, ktorý  vymyslel tak srandovné a ťažko stráviteľné odôvodnenie, prečo si  ľudská psyché lebedí pri  olizovaní genitálií.  

Hm, prečo práve kultový psychoanalytik Freud zdôvodňuje toto správanie sacím reflexom tak prepotrebným pre úspešné prežitie mláďat je otázka, ktorej odpoveďou by sme pravdepodobne odhalili veľmi zaujímavé charakteristiky samotnej Freudovej povahy, no nevysvetľuje dostatočne transparentne, či sací reflex daruje rozkoš dotyčnému cicavcovi  podstatne intenzívnejšiu než prírodou nadiktovaný spôsob párenia. Totižto, ak jeden užíva rozkoš prameniacu z dotyku dvoch slizníc, druhý podáva fyzický výkon bez adekvátnej odmeny, pretože sliznica jazyka nevlastní nervové zakončenia prenášajúce sexuálne vzruchy. Keďže tu nenachádzam motiváciu pre daného cicavca, musím ju hľadať inde, a to v oblastiach mozgu, ktoré vznikli až v neskoršom štádiu vývoja človeka rozumného. Evolučné vrenie pri mutáciách génov akosi pozabudlo na dovyvinutie slizníc ústnej dutiny a preto sa domnievam, že cunnilinguus a fellatio je civilizačným prejavom, v rámci ktorého vzniká spoločenská dohoda /a nie inštinktívne reflexy/ dvoch cicavcov s  dvoma  ústnymi  dutinami  a dvoma pohlavnými orgánmi, ktorej konečný tvar by sa dal vyjadriť /ne/matematicky 2+2=69. Z tejto mojej myšlienočky jasne vyplýva, že človek rozumný a vzpriamený uprednostní radšej takú polohu, ktorá ho jednak  nevylúči z radov osôb spôsobilých pred zákonom a zároveň spomedzi osôb milovaných a milujúcich nielen svoje clitorisy a penisy ale aj to zvláštne abstraktné čudo menom duša človeka. A toto je, vážení zatiaľ všetko k danej téme, čo ma stihlo prepadnúť pri čítaní nášho denníka. pokračovanie možno inokedy.


MIŠ-MAŠ | stály odkaz

Komentáre

  1. :) už som tu bola dvakrát xi
    avšak veľmi neskoro...ale pri čítaní som sa celkom bavila :) na čo ty neprídeš pri čítaní denníkov xi xi...tiež by som orálny sex nepovažovala za anomáliu, a neviem, či sú v jazyku nejaké zakončenia (určite sú), ale môj jazyk je rozhodne dosť citlivý :D ach bože, takto na ráno ehm...ale jasné, že nejde o sexuálne vzruchy, no možno to k tomu aj vedie....konieckoncov všetko končí v mozgu...
    a hmmm spájanie duší cez tvoju matematickú rovnicu...cez anomáliu, ktorej by sa asi málokto chcel zriecť...ach my nedokonalé zvieratá, vývoj nás dohnal až k slastným pocitom a úkonom, och och :D
    publikované: 13.04.2007 10:57:24 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ahoj Dionea
    ako vravím, sú to len také myšlienočky...ako rýchlo vznikli, tak aj zanikli.
    publikované: 13.04.2007 13:17:51 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. ale vtipné :)
    publikované: 13.04.2007 13:54:19 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014