Konečne sloboda

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keď sa roja egoisti

Mám otázku. Je na konci tejto reflexie. Dnes mám na programe ekológiu.

Likviduju mobilne siete vcelie populacie?

                                                                                   

Raz si na mna sadla vcelia kralovna. Bolo to niekde pri hrade Orlik. Prave sa tam rojili vcely -  to zn. ze nova mlada kralovna vyviedla cast svojich poddanych z ulu a hladala novy ul. Stara kralovna zostala na povodnom mieste. Cele to stahovanie vyzeralo ako obrovsky vír malých castic, take tornado v malom. Vcely sa pohybovali pomaly v tom roji pomedzi  alej rozkvitnutych lip. Samozrejme ze z tej chumelice  poniektore  odletovali aby preskumali ako predvoj teren. Neviem ako sa ocitla na mne kralovna-matka aj so svojimi dvoma robotnicami. Nedopichali ma. Bola som tehotna a vtedy su zeny vraj vcelami neni atakovane. Tak sa aj stalo. Cely roj sa stretol s dalsim rojom pomaly sa vynorujucim spoza najvacsej Lipy, pomiesali sa a spojili do jedneho obrieho vcelieho naroda.

Zostala som prekvapena ake mierumilovne boli tie vcielky. Orientovali sa podla nejakeho vlnenia vychadzajuceho zo mna? Asi nie. Udajne sa vcely vyhybaju utokom na gravidne zeny, lebo tie vysielaju do okolia take iste feromony ako vcelia kralovna. Zaujimave.   

 

Bolo to velmi symbolicke. Keby som mala vtedy mobil, moznoze by sa tie vcielky nikdy nespojili do jedneho roja. Nevedeli by trafit kvoli elektromagnetickemu vlneniu.

Moj trvaly vnem, na ktory nemozem zabudnut je vdacny uzas nad prirodnym mechanizmom, ktory dovoluje aby tento vceli narod a ludsky kmen mohli koexistovat vo vyvazenom priatelskom vztahu. Ak je pravda to o mobilnych sietach a ich ucinku na vymieranie  vciel na zemeguli, mam neodbytny pocit, ze sme cosi zbabrali. Clovek  je egoisticky zivocich. Vie len prijimat dobrodenia a spotrebovavat benefity aby  mohol vyrojit dalsie generacie egoistov cicikanych pocitom humanistickej nadradenosti v zivocisnej risi, no aby sa zamyslel nad ucinkom svojho konzumneho sebectva...ani nahodou.

Preco nevymieraju komare?


MIŠ-MAŠ | stály odkaz

Komentáre

  1. Informácia o neútočení
    na nastávajúce mamičky ma teda prekvapila,fakt zaujímavé.
    publikované: 17.04.2007 21:17:46 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  2. kolko mozgov , tolko nazorov>
    http://www.rozhlas.cz/komentare/portal/_zprava/337538?sector=11
    na tejto adrese mozno najst, ako sa s problemom ohrozenia vcelstva vyrovnal ivan hoffman na webe ceskeho rozhlasu: vcely treba geneticky upravit aby ich nerusil signal z mobilnych sieti ...(((
    publikované: 18.04.2007 17:05:05 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014