Konečne sloboda

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Recyklovanie problému Fóra poslancov Karpatskej Kotlinky

Medzivstup: Kotlinka a či Krajinka, nie je to jedno? Hobitia vlasť, kde sa dá putovať odhentiaľ tam a či z hentoho konca na ten opačný...no nie kvôli sťahovaniu ale pre radosť z putovania... Naša Kotlinka by mala byť miestom, kde sa ľudia majú radi a držia pokope, no namiesto toho si strpčujú život a podozrievajú sa, požadujú, obviňujú a hádajú...pozor aby na nás obyvateľov Kotlinky, nezaútočil Mordor lebo to by sme v tejto nejednote neustáli.

Quote:Politické dianie medzi doteraz spriatelenými štátmi Maďarskom a Slovenskom sa ocitá v rukách akejsi pravicovej tripartity SMK, ultrapravicové zoskupenie 64 žúp a subkomisie Fóra maďarských poslancov v Karpatskej kotline (KMKF). Predsedkyňa maďarského parlamentu Katalin Sziliová túto trojicu akosi stmeľuje.

Toto je citát z môjho článku uverejneného minulý rok v auguste. Ako vidno, problém lobby Fórum poslancov Karpatskej kotliny je naplno recyklovaný.


Nielenže sa toto zoskupenie bojovníkov za zrovnoprávnenie Maďarov v Karpatskej kotline nerozpustilo v sústave euro-parlamentných opatrení, sociálnych a etnických
dotácií a predpisov o vytváraní cezhraničných regiónov. Ono sa ešte viac stmelilo a dokonca medializovalo, čo nemalo donedávna vo zvyku.


Z lobbistickej skupiny maďarských poslancov za menšiny a poslancov MR sa vytvo- rila zrazu organizácia, ktorá má oficiálnu podporu maďarského štátu.


Vyjadruje sa k témam úzko súvisiacim so zahraničnou politikou Maďarska, akoby
to bolo ministerstvo a nie mimoparlamentná, profesná, medziregionálna a medzi-
štátna nátlaková organizácia bez zriaďovateľa.



Toto zoskupenie má všetky znaky politického hnutia, no pochybujem, že je regis- trované na ministerstve vnútra MR.


Popritom, toto hnutie má tiež jasne vyhranenú etno-politickú víziu o tvare mapy
budúceho veľkého Maďarska.


FPKK podporuje v rámci zosieťovaných občianskych združení a parlamentných a mimoparlamentných subjektov napospol ultranacionalistických /písala som o nich v téme ULTRAS/ návrat k územnej rozlohe feudálneho Uhorska.

 
To, že sa FPKK konečne transparentne a oficiálne vyjadruje k problémom spôso- buje na Slovensku zbytočnú nervozitu a emotívne výroky politikov.



Títo by mali byť radi, že už nepôsobí v pozadí a dáva na stôl témy na priame rokovanie.


Iná otázka je, že aké sú jeho kompetencie pre vyjednávania a jeho štatút repre- zentanta maďarského štátu.
pokračovanie



ULTRAS | stály odkaz

Komentáre

  1. btw
    ten link ti nefunguje. Ani z tohto clanku na pokracovanie a ani z pokracovania na tento clanok
    publikované: 03.11.2008 18:11:57 | autor: vira (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014