Konečne sloboda

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tripartita maďarskej trikolóry II.

Tripartita sa množí - ďaľší subjekt v ringu maďarskej menšinovej politiky na slovenskom území...

 

Obyvatelia južného Slovenska hlásiaci sa k maďarskej národnosti mi dali odpoveď na otázku publikovanú v mojom článku „Tripartita maďarskej trikolóry“ a to totiž, „Čo primalo maďarských poslancov združených v europarlamentnom KMKF  k agresívnej slovenskej politike“. Vysvetlenie prišlo veľmi rýchlo. Občania vysídlení na základe Benešových dekrétov po roku 1945 žiadajú odškodnenie od Slovenského štátu. Na svete je ďaľší subjekt riešiaci záležitosti maďarskej menšiny na južnom Slovensku – Občianske združenie Gézu Szúlloa organizujúce petíciu poškodených repatriantov.

 

Teda peniaze zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky majú zahojiť 62 rokov staré následky sociálneho inžinieringu prezidenta Beneša.

Kto odškodní majetkové ujmy sposobené slovenskému obyvateľstvu pobývajúcemu tamže v roku 1938 súc vysídlenému horthyovskými fašistami na základe Viedenskej arbitráže? Tých 100 tisíc ľudí určite zanechalo potomkov...

súvisiaci článok - Tripartita maďarskej trikolóry I.


ULTRAS | stály odkaz

Komentáre

  1. nuž,spomínanú petíciu
    poškodených som si prečítal a pán Fehér by mal určite svoje slová,než ich vypovie ,dokonale zvážiť.
    publikované: 27.04.2007 19:31:48 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Ja som znenie petície nemala možnosť prečítať,
    ešte to pohľadám.
    publikované: 27.04.2007 19:40:42 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. mňa by zaujímalo
    koľko človiečikov,podpisujúcich hárky vie o čo petičiarom ide.
    Nechcem sa nikoho dotknúť,ale kedže to mám kúsok k juhu a debatím so starenkou či deduškom,odhadujem,že 5 % má aké také znalosti...
    publikované: 27.04.2007 19:46:56 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ono tu funguje silna sudrznost na etnickom principe,
    ovela silnejsia ako medzi slovensky hovoriacimi obcanmi. Sťaci ak tej starenke niekto po madarsky vysvetli a povie ruky bozkavam.
    publikované: 28.04.2007 11:02:09 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. cokomilka
    tiež si všímam na jednom maďarskom TV kanále,že, žiaľ naši susedia pôsobia viac súdržne,solidárnejšie a prejavujú viac vlastenectva - v únosnej miere i za hranicami krajiny.
    To,čo som teraz napísal sa však nevzťahuje na pána Fehéra,ktorý to na môj vkus preháňa.
    publikované: 28.04.2007 11:07:29 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Odškodnenie?
    Moji starý rodičia sa v 1921 presťahovali od Svätého Kríža na juh, kde dostali od ČS vlády pozemky po cirkvach na obrábanie a obživu. Postavili si dom spolu s ostatnými kolonistami v kolónii asi 4 kilometre od mojej rodnej obce. Mali 5 detí, keď v 39.tom museli opustiť za nemieromilovnej asistencie maďarských žandárov a nyilašovcov svoj majetok a len preto, že boli Slováci. Nič iného, len kolektívna vina na základe národnosti. Brali si len to, čo sa na jeden voz zmestilo a jednu kravku. Hydina, ostatné kravy a kone, poľnohospodárske stroje - mláťačka, kosačka a p., domáce kováčske a stolárske náradie - boli skonfiškované. Keď sa vrátili v 1946, našli dom a pôdu značne zanedbané, bez strojov a zvierat. Prakticky začali odznova.
    Môj otec sa oženil s maďarkou, ktorej manžel zahynul na ruskom fronte - samozrejmä na západnej strane. Mamka dostala dom v dedine od svojich starých rodičov, kde sa postupne rodili deti, ja medzi nimi.
    Dnes chce po mne niekto odškodnenie?
    Moji rodičia často hovorili:"Od pánov nečakaj nič dobré".
    Asi tak!
    publikované: 10.10.2007 19:02:19 | autor: rastomil (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Rastomil, ďakujem za reakciu k veci.
    Nie som prekvapená, že takéto osudy sa vyskytujú na našom juhu.Maďarské morálne oprávnenie na odškodnenie je len ich vlastná metóda ako sa dostať na kobylku slovenskej štátnej kase a slovenskej svojbytnosti.
    publikované: 11.10.2007 20:42:32 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  8. hm
    babicka mi rozpravala, ako ich celu rodinu vystahovali do madarska, len preto, ze hovorili madarsky. nepytali sa, ci chcu, jednoducho to tak bolo, zbalili sa do jednoho kufru a bolo. Babkina blizka rodina (rodicia a surodenci) uz mali tiez zbalene kufre, nakoniec ich na slovensku nechali.
    ale dalej sa vyjadrovat nebudem.....
    publikované: 11.06.2008 15:06:28 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014