Konečne sloboda

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Znásilňovanie detí v Darfure

Mierové zbory OSN vyslané do južného Súdánu si zariadili "pohodlíčko". V rámci programu "Jedlo za ropu" vymieňajú jedlo za detský sex.

  OSN – ochranca mieru a zákona?

 
Mierové zbory OSN v Súdáne  prinášajú do Afriky posolstvo západnej civilizácie.  Pašeráctvo,  využívanie sudánskych detí  pre pedofilné chúťky vojakov Mierových zborov a  korupcia sú darom, ktoré poskytuje medzinárodné spoločenstvo tejto ťažko skúšanej krajine. Stratená generácia súdánskych detí posedáva
      
       

Foto: Telegraph.com.uk

pri zdrojoch pitnej vody a necháva sa zbierať vojenskými autami, aby za tri doláre na deň poskytovala nedospelý sex  dospelým vojakom. Mierové zbory si naozaj zvláštne prekladajú heslo OSN :Mier medzi národmi.  

Napodiv, peniaze určené pre južný Súdán sa minú vždy.   Generálny sekretár Ban-Ki Moon  ich vie využiť na opravu svojej rezidencie v New Yorku. Zatiaľ čo mu rekonštruujú sídlo za 2,5 mil. libier,  využíva luxus platený z prostriedkov OSN v hoteli  Waldorf Astoria.

Správa vypracovaná UNICEF-om v minulom roku na túto tému ale zapadla prachom. Jej zverejnenie akosi nebolo želateľné. 

Hľadiac do jantárových očí dievčatka na fotografii z denníka Telegraph  rozmýšľam nad dobročinnosťou každodenne páchanou  rôznymi  nadnárodnými  organizáciami. Peniaze pre rozvojové krajiny prideľované do fondov OSN ako odpustky za koloniálne prehrešky veľmocí sa vracajú podivnými tunelmi do tých istých vreciek.

 Peniaze a jedlo za ropu dostane desaťročný Sudánec za sex  s nejakým ramasákom z vojenskej mierovej jednotky. Ja idem do obchodného domu Tesco a kúpim pohľadnicu s  logom UNICEF s pocitom viny, že čo tie chúďatká, a mojích dajme tomu dvadsať až päťdesiat korún poputuje do fondov pre hladné a týrané deti.  Miliardy tečú  tajnými kanálmi a zvyšujú luxus úradníkov,  drobné peniaze do fondov UNICEF teda kompenzujú straty vzniknuté vďaka ropuchám na prameni dotácií. 

Nech žije mier medzi národmi 

súvisiaci článok- Opať Darfúr

            

A ČO DETI? | stály odkaz

Komentáre

  1. ach coko :(
    ja ani netuším, čo zlé sa deje na Slovensku a to nehovorím o iných krajinách...hranice medzi dobrom a zlom sa stierajú...vojaci Mierových zborov by ich mali chrániť a nakoniec majú najväčšiu šancu ubližovať im a využívať ich bezbrannosť a núdzu (tak to bolo aj počas vojny a je aj za mieru, nie sú iba zlí a dobrí ľudia)...napísala si veľmi dobrý článok :)
    publikované: 04.01.2007 11:01:16 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :(
    nejak tak to bude.... bohuzial. :(
    publikované: 04.01.2007 14:27:52 | autor: Viera (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. hmm...
    skutočne to stojí za zamyslenie.. ale takéto spôsoby vždy boli a budú.. aj keď sa ozve nejaká hŕstka ľudí, väčšinou sa to nejako ututle..
    Ináč, dobrý článok..
    publikované: 04.01.2007 15:03:21 | autor: amidala (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Takže,
    pri kúpe Unicef pohľadnice Ti zväčša povedia, že je to pre tie decká a tiež som si teda myslela, že trebárs za to dostanú jedlo tie deti v Afrike a tak...namiesto toho nám minule profák vysvetlil, že bol v centrále Unicefu v Tal. a tie praxy idú na antikoncepciu, aby sa už žiadne decká nerodili...krajiny, ktoré odmietnu spolupracovať s Unicef automaticky nedostanú žiadne financie od rozvinutých krajín (ako USA a taak)... a ich dlhy rastú ... takže "česť a sláva" takým chlebodarcom!
    publikované: 04.01.2007 17:53:50 | autor: Linki (e-mail, web, autorizovaný)
  5. nooo...
    zmenit to mozes len tak, ze tam pojdes ty a vojakom nakopes prdel a detom rozdas jedlo, podas im lieky a podobne. Problem je v tom, ze vela ludi ak zisti, ze sa niekto necha zneuzivat, tak ho zneuzivaju. Taketo zlo, vyuzivanie cudzich penazi na svoj ucet a podobne sa zastavit neda a navyse sa tazko dokazuje. Je to skoda. Ale odtialto to nezmenime nijak. ani pisanim blogov,ani peticiami ani prispevkom pre unicef...proste tam treba ist a nieco zmenit. Ale zacat mozes aj na Slovesnku... Tiez vidavas polonahe deti zobrakov? Tak pomoz aspon im. Aj oni su hladne, musia kradnut a je im zima... O co su horsie ako tie v afrike? Vsetky trpia. Mysli globalne a konaj lokalne ma byt heslo nas vsetkych. Tak vam drzim prsty na ceste za dobrom.
    publikované: 04.01.2007 18:07:26 | autor: kurtica (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Je to ovela zlozitejsie ako som napisala.
    Inac, dakujem za vas zaujem o tuto temu. Ide o to, ze mierove zbory fakticky nic neriesia na mieste, nic nerobia, len cerpaju prostiedky, navyse vnasaju do miestnej society vyssie spomenute kriminalne zlozvyky a posobia na nu rozkladne. Clanoksom napisala pod dojmom ineho clanku od Daimonion vonCave, kde spomina prerozdelovanie penazi cez dobrocinne organizacie. Dobrocinnost ma vela podob...
    publikované: 04.01.2007 18:37:21 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  7. ...
    OSN je výsledkom kompromisu a ako taká je bezzubá. V Somálsku je a posledných x rokov aj bola krvavá občianska vojna, ktorej OSN niajako nezabránila. Rovnako tak Sudán, Libéria, Rwanda, Kambodža, Afganistan, Srbsko, Irak. Všade tam sú a boli krvávé paprče týchto falošných byrokratických humanistov. Ani jedna skutočná vyriešená kríza, len blábol. Ak OSN prihliada vojne na Strednom východe a potom nachová milión utečencov a ešte sa tým aj chváli, tak je to pokrytectvo najhoršieho zrna. Ochrana detí ? To sú tie pekné pohľadnice ? Bohužiaľ ukáž ich deťom v Pakistane, ktoré od svojich štyroch rokov tkajú ručne pokrovce. (možno má jeden z nich na stene aj sám generálny od OSN). Ochrana prírody ? Program biopalív, pred ktorým varoval aj sám nesmrteľný Castro, ako pred spúšťačom svetového hladomoru. Možno podpora enviromentálnych organizácií, aj keď výstižnejšie znie ekoteroristov. A to nehovorím o koncentračných táboroch CIA po celom svete, o mučení a ponižovaní väzňov, o kazetových bombách a sankciách, ktoré vrhajú zbedačené národy do ešte väčšieho marazmu (Palestína).
    publikované: 02.07.2008 16:25:40 | autor: peterolana (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014