Konečne sloboda

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ping-pong a či Fico-pong

Trochu ironicky a trochu trpko som sa bavila, keď som čítala v Sme a Pravde ako si Rassijani a Ukradinci pomýlili  nášho premiéra s pingpongovou  loptičkou.


Ukradinci tvrdili, že plyn netečie, Rassijani tvrdili, že ho pustili…

Pripomenulo mi to móresy na našich socialistických úradoch, z ktorých som ešte donedávna dostávala žalúdočné kŕče.


Dúfam, že premiérovi sa kŕče nedostavili, no viem si predstaviť, že dostával z toho nervový tik, ktorýžto jav dôverne poznám taktiež…

Takže čakáme…

Zvolala som pre istotu rodinnú poradu. V rámci opätovného rozdávania vianočných darčekov, tých povymieňaných, sme zvažovali rôzne katastrofické scenáre, čo sa stane, keď vypnú kúrenie a nebude plyn v šporhelte…

Mohli by sme ísť na chatu, bývať tam pokope, bude to šetrnejšie ako kúriť  vo viacerých bytoch…Je tam olejový radiátorček, nasekáme drevo, zakúrime v piecke…

Hopala, stala sa chyba. Drevo nie je narezané, kým ho narežieme, kým vyschne na palivo, dovtedy možno i plyn  pritečie…

Tak sme si aspoň sľúbili, že keď nastane stupeň desať, zgrcneme sa do jednej kopy a ubytujeme sa v jednom z našich panelákových bytov.

Sediac pri sviečke, lúskajúc oriešky, plánujúc krízové opatrenia sme sa po dlhšom čase opäť zjednotili…

 

Bodaj by to bolo tak i v európskom makrorozmere…Nebezpečenstvo zvonka by mohlo zjednotiť rozhádanú Európu…Teraz, keď sme pocítili na vlastnej koži následky plynového vydierania, sme snáď konečne pochopili, kto je priateľ a kto protivník.


Snáď sa nám vyjasnili naše motivácie a ciele. Je zbytočné nadávať na radary, na Gruzínov, na Ukradincov a či na akúsi nadnárodnú globálnu stratégiu…Musíme konať tak aby sme si neohrozovali budúcnosť a zabezpečili prítomnosť.

Trpké sklamanie z následkov strategických krokov, ktoré ohrozili štáty bývalého východného bloku bez ohľadu na to, či sú v NATO a či členmi Eurozóny nám snáď bude poučením, že si treba nechávať otvorené zadné dvierka. A že pre kohosi, kto tieto strategické kroky robí, sme iba bezvýznamné drobné obete v bitke o zdroje energie.


LABYRINT MYSLE | stály odkaz

Komentáre

  1. mmmm, tiež sme postupovali rovnako ako
    vaša rodinná rada :) som zvedavá, ako sa situácia vyvinie, no aj keď nás politici upokojujú a tvrdia, že ku plynokríze nedôjde, neverím im...nech by boli správy akokoľvek nepriaznivé, úlohou štátnika asi nie je šíriť paniku a vopred pripravovať obyvateľstvo na isté núdzové opatrenia...
    publikované: 15.01.2009 22:07:36 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Isté núdzové opatrenia asi budú potrebné
    lebo plyn kúpený zo západu bude o čosi drahší...
    Usudzujem, že sa bude obmedzovať spotreba regulačnými stupňami...A niektoré firmy šetria už teraz...
    publikované: 15.01.2009 22:31:20 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. práve som čítala na Lenta.ru, že Juščenko dal podmienku
    Rusom, chce 330 miliónov kubíkov plynu do ich sústavy...potom nám dodajú.
    Takže...je to jasné.
    publikované: 15.01.2009 22:35:00 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Teraz som sa vrátil od Jána Čarnogurského :-)))
    Teda presnejšie z blogu, kde expremiér vysvetlil rukolapne celkovú globálnu situejšn. A má pravdu. V tom, čo spísal. Iba jednu vadu to má. Má to vadu iba konštatačného charakteru. A pretože iba komentujem a neidem tu prezentovať svoje zvrhlé energeticko-strategické názory, obmedzím sa iba na bonmot. "Čo dedina, to ruská a americká atómová ponorka!". Nakúpime, čo by sme nanakúpili? Však sú aj zastaralé, budú určite asi v akcii. A možno aj s obsluhou! No nekúpte to! A je po probléme. Ať si plyn z Ruska púšťajú kde scú, nech sa páči, ako je ctená libosť. A treba aj do Mongolska, ta ne? A komu sa reaktory pekné, spoľahlivé, americké a ruské nepáčia, ať nám plyn púšťa. Ale pozor! Za výhodnú cenu. Francúzi v tom majú jasno už léta. Tak teda, hor sa. Atóm na nich, nezbedníkov kradošských, kadeakých.
    Ahoj!
    publikované: 15.01.2009 22:49:21 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  5. A to som ešte pozabudol dodať, že...
    akonáhle bude plyn, prípadne dostatok tepla a elektriny z ponoriek vyradených, atómových, tak v tu ránu naše podniky začnú konečne expandovať na trhoch zahraničných a všetkým nám bude dobre. Lebo konečne zaplatia všetko, čo dlhujú. Pretože na to konečne budú mať. A rating Sk poletí až niekde hrozne vysoko. Ani si netrúfam napísať kam až :-))
    publikované: 15.01.2009 22:56:26 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Malo byť SK, to jako SR. Som nepozorný. Prepáčte, prosím.
    Fakt som si vedomý, že máme euro. Ja s ním platím od samého počiatku:-)) Nebavilo ma preratúvať všetko. Fajčíš svoju značku, chutí Ti zemiakový chlieb...? Na tady máš. V euro. Aj tak s tým nič neurobíš.
    publikované: 15.01.2009 23:01:05 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Čoko...
    koho z obrov by zaujímalo nejaké pidiSlovensko? Základom je byť sebestačný, inak nás zašliapnu raz v budúcnosti ako špak... (-:
    publikované: 17.01.2009 19:11:28 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  8. lasky, ved hej, dúfam, že sa tam hore v elitných výšinách, poučili.

    A inak, páčila sa mi rozprava s prezidentom po príchode z Kijeva...
    Čo robila doteraz naša zahraničná politika, s tými ľuďmi v Kyjeve sa treba rozprávať...
    publikované: 17.01.2009 19:18:38 | autor: cokomilka bookzinova (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. A viete vy čo? Keď Američania v Kosove
    rozbombardovali elektrárne, televízne a rádiové vysielače, plynovody a ropovody, aby udělali demokreacii, postříleli se lidi, nezústal kámen na kameni, nad Slovenskom to iba tak fičelo. Kde ste boli, ha? Hej Slované? No, ja to viem. Teraz ste celí het, neni plyn, pán premiér, čo prednášal marxismus-leninismus neuspel. No tak budete mrznúť, hladovať a budete bez práce. Ako miliony iných ľudí na svete. No a čo? Ale neni to pekné, že? To sme nie, že?
    No jo, když sa každý potentuje z Rakúšanov,tak pekne za barák, iglú postaviť a sviečku. Eskymáci tak vydržali už vyše tridsať tisíc rokov!
    Ahoj a príjemný, temperovaný, sobotný večer všetkým !
    publikované: 17.01.2009 19:59:22 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Mito, ty ked to rozbalis, nevies pokial je tema...
    tu sa debatuje o plyne... a mimochodom, už nám ho prisľúbili, čítaj správy...od pondelka je normálny režim.
    publikované: 17.01.2009 20:03:10 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  11. No tak máme to za sebou, jupíííí:-))
    správy ja čítam, preto ma prekvapilo, že to tu riešite. Mimo súťaž si dovolím iba pripomenúť, že plynu je tu stále dosť. Už od stredy, 14.01.09.
    Od pondelka bude zasa dobre, verím tomu, lebo v správach povedali. V správach aj povedali, že pán prezident tiež neuspeli. Takže konečne sa dočkáme pomoci. Však ju potrebujeme ako soľ.
    Viem pokiaľ je téma, neboj. Je o tom, že sa necháme manipulovať, vlezieme tam, kde nás nik nepotrebuje, nemáme ani čo ponúknuť, iba ak lacnú pracovnú silu, z teho majú všetci v EU orgazmus, do NATO nemáme ani tri vycvičené roty vojakov-profesionálov, divíme sa, že niekto kradne, keď tu sa kradne denne, ale pozor!
    Ukradinci za to nemôžu! Sú to takí ľudkovia ako ja . Niekto tu písal, že je vojna. Nečítal som Tvoj koment. Tož do pondelka nejako vydržíme, lebo podľa ministra, sme už nemali mať ništ. Asi sami nevedia, čo sa ešte nerozkradlo.
    publikované: 17.01.2009 20:19:14 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014